Świeże, regionalne i sezonowe produkty ciężko na co dzień kupić w sklepie. Dlatego warto wybrać się na Jarmark Produktów Regionalnych, który od środy 21 sierpnia do niedzieli handlowej 25 sierpnia zagości w Blue City.
Regionalne, zdrowe produkty spożywcze mogą być urozmaiceniem w codziennym menu. Poszukujących naturalnych smaków Blue City zaprasza do spróbowania wyrobów prosto od wytwórców i dostawców.
Na jarmarku będzie można zaopatrzyć się w swojskie wędliny z Podlasia, wędzone ryby z okolic Łomży, sery, masło i śmietanę z Korycina, sery kozie, sery góralskie oraz pieczywo na zakwasie, do którego serwowany jest smalec i kiszone ogórki. Smakoszy gotowych potraw z pewnością ucieszą stragany z pierogami, naleśnikami, racuchami, kartaczami.
Nie zabraknie miodów z przydomowych pasiek i tegorocznych przetworów. Wystawcy zdążyli już przygotować powidła, dżemy, grzyby i zdrowe kiszonki.
Oprócz polskich wyrobów, smakosze kuchni świata będą mogli nabyć greckie wino, oliwy i oliwki, specjały z Węgier i Włoch oraz azerbejdżańskie i tureckie słodkości, herbatę i kawę.
Warto pamiętać, że na jarmarkach w Blue City można nie tylko kupić naturalne produkty, ale porozmawiać również z ich wytwórcami o recepturach i lokalnej tradycji, według których przygotowują swoje wyroby.